Vanlige spørsmål

Hva er OCD Challenge?

OCD Challenge er et interaktivt, nettbasert adferdsprogram designet for å hjelpe mennesker med tvangslidelser (OCD). Programmet ble utviklet av ledende psykologer innen adferdsterapi med en spesialisering innenfor OCD. OCD Challenge har fire moduler: Vurdering, bevisstgjøring, intervensjon og vedlikehold. Brukere vil bli guidet gjennom modulene, og få opplæring i ferdigheter og strategier for å håndtere tvangsatferden sin. OCD Challenge bruker prinsippene for eksponeringsterapi med responsprevensjon (behandlingsvalget for OCD) for å hjelpe brukeren til å konfrontere og utfordre tvangslidelsene sine. OCD Challenge er ikke terapi og det finnes ingen terapeuter på den andre enden av maskinen som forteller deg hva du skal gjøre. I stedet er OCD Challenge et program som er utviklet for å kommunisere med brukeren på en måte som er interessant, nyttig og hjelper brukeren på veien til endring.

Hvor lang tid tar programmet før det begynner å fungere?

Det tar ca. 8-12 uker å fullføre OCD Challenge programmet.

Jeg har aldri vært behandlet for tvangslidelser. Hvordan finner jeg ut hva jeg skal gjøre?

OCD Challenge programmet vil lede deg gjennom prosessen med å utfordre tvangslidelsene dine. Du vil bli veiledet gjennom en rekke spørsmål og øvelser for å hjelpe deg med å fullføre programmet og ta livet ditt tilbake!

Jeg er ikke engang sikker på om jeg har tvangslidelser. Passer dette programmet for meg?

Les gjennom avsnittet "Om OCD" for å lære mer om tvangslidelser. Programmet vil veilede deg gjennom flere spørreskjemaer for å hjelpe deg med å identifisere dine unike engstelser og din unike atferd. Hvis bekymringer og atferden din skaper problemer i livet ditt, kan dette programmet være noe for deg.

Hvordan registrerer jeg meg?

Klikk på registreringslenken på startsiden for å registrere deg.

Hvor vanskelig er det å utfordre tvangslidelsene mine?

Hver person er litt annerledes. Selv om det er vanskelig å utfordre tvangslidelser, er noen personer så klare (på grunn av sinne, frustrasjon og utmattelse) til å bekjempe tvangslidelsene sine at de angriper dem direkte. Andre er litt mer forsiktige og kanskje litt engstelige i sin tilnærming til utfordringen. Vi oppfordrer deg til å bekjempe tvangslidelsene dine direkte, til å ta tak i frykten og lære å leve med tvil!